VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Finlanda a introdus noi reguli pentru a îngreuna obţinerea vizei turistice de către cetăţenii ruşi

Finlanda a introdus, joi, 1 septembrie, noi reguli pentru a face mai dificilă obținerea unei vize turistice de către cetățenii ruşi. Astfel, autoritățile finlandeze permit doar circa 100 de programări pe zi pentru ruşii care vor să solicite viză turistică, față de în jur de 1.000 pe zi, informează DPA.

În schimb, potrivit guvernului finlandez, 400 de programări vor fi rezervate în medie în fiecare zi pentru cetăţenii ruşi care solicită viză de intrare în Finlanda „din alte motive”, o referire la jurnalişti, disidenţi sau activişti care vor să părăsească Rusia.

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au decis miercuri, 31 august, să suspende acordul care relaxa regimul de vize cu Rusia, ceea ce va face ca procesul de obţinere a vizelor de către cetăţenii ruşi să fie mai greu şi mai lung, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Totodată, Germania şi Franţa au respins într-un document comun de poziţie propunerea unor ţări membre de a interzice intrarea în Uniunea Europeană (UE) pentru toţi cetăţenii ruşi, argumentând prin faptul că „ trebuie să ne gândim la moduri inteligente de utilizare a importantei pârghii pe care o constituie eliberarea vizelor”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.