VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un deputat din Găgăuzia riscă până la 7 ani de închisoare. Ce infracțiune ar fi comis

Procuratura Anticorupție (PA) anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale a unui deputat din UTA Găgăuzia. Acesta este învinuit de trafic de influență.

Urmărirea penală a fost pornită în martie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit PA, deputatul, în perioada octombrie 2019-august 2021, a pretins și primit în trei tranșe de la denunțător, mijloace bănești în sumă totală de 12 000 euro, susținând că prin intermediul altor persoane are influență asupra judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, care examina cauza civilă în cadrul căreia, denunțătorul avea calitatea de pârât. Însă, cauza civilă nu a fost soluționată în favoarea denunțătorului.

Deputatul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii incriminate, deputatul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.