VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu: Doar satele care au votat primari proeuropeni vor beneficia de suport din partea UE

Doar satele care au votat primari proeuropeni vor beneficia de suport din partea țărilor Uniunii Europene. Iar satele care au ales primari cu alte viziuni decât proeuropene, vor primi finanțare din bugetul de stat. Această opinie a fost exprimată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

„Cei care au votat pentru reprezentanții bandiților, pentru reprezentanții statelor care nu ne vor binele, să-și asume această decizie, iar satele care au votat primari proeuropeni cu viziuni clare, trebuie să fie primii care să beneficieze de suportul care vine din partea țărilor Uniunii Europene”, a menționat șeful Legislativului.

Întrebat dacă și în localitățile unde nu au câștigat primari cu viziuni proeuropene sunt și cetățeni care merită să fie susținuți de stat, Igor Grosu a declarat că acele sate o să fie finanțate doar din bugetul de stat.

„Da, acele sate o să fie finanțate din bugetul de stat, dar când vezi localități unde s-au făcut investiții din bani europeni, din bani românești și continuă să sperie populația că vin românii, le cumpără pământul, nu știu ce le fac – mie mi se pare incorect față de contribuabilul român. Și eu sunt obligat să analizez și să mă uit care sate și care orașe au ales primari proeuropeni și, în primul rând, să-i motivăm pe aceștia, și cei care au optat pentru altă viziune, pentru modelul barbar – îmi pare rău, o să aveți finanțarea ceea standard care este de la bugetul de stat.

Iată, eu vreau ca toți cetățenii să se mobilizeze și să facă și o presiune pe primari, pe consilieri, să le spună: „Măi, drumul acesta din ce bani e făcut? Sau grădinița asta nu cumva e făcută din bani românești, dar sistemul acesta fotovoltaic nu cumva e finanțat de Uniunea Europeană?”. Deci, trebuie să fim corecți și în raport cu noi, și cu cei care ne ajută, da, din puținul lor, pentru că aceștia-s bani ai cetățenilor Uniunii Europene, care au dat o parte din venitul lor și au zis: „Haideți să-i ajutăm pe cetățenii Republicii Moldova să aibă și ei condiții, canalizare, apă, lumină, iluminare stradală”, a precizat președintele parlamentului Igor Grosu.

În cadrul alegerilor locale generale, partidul proeuropean aflat la guvernare, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut cele mai multe mandate de primari aleși pe țară – 225 de primari. În turul doi de scrutin care se va desfășura pe 19 noiembrie în 273 de localități, PAS își promovează candidații în alte 152 de localități.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.