VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un cuplu din Bălți a ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

O tânără de 26 de ani, dar și soțul acesteia de 29 de ani au avut nevoie de asistență medicală, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la cazanul de încălzire. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 14 noiembrie într-o locuință din municipiul Bălți.

Potrivit IGSU, cei doi s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect, care funcționa pe bază de combustibil solid. Produsele de ardere au fost evacuate în interiorul locuinței, prin sistema de ventilare, care era obturată.

La fața locului a intervenit un echipaj de medici, care au acordat îngrijirile necesare, iar ulterior persoanele au fost transportate la spital. La moment starea acestora este satisfăcătoare. Incendiu în încăpere nu s-a produs, iar toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest sens, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Potrivit IGSU, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, de la începutul anului 2023 au avut de suferit 69 de persoane, dintre care 1 persoană a decedat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.