VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alocațiile copiilor cu cetățenie română vor fi indexate anual cu rata medie a inflației

România va indexa, de acum încolo, anual alocația pentru copii cu rata medie a inflației. Legea care prevede această procedură a fost promulgată de liderul de la București, Klaus Iohannis și va fi aplicată din 1 ianuarie 2024.

În prezent, alocația de stat pentru copiii de până la 2 ani este de 631 de lei românești (peste 120 euro) și urmează să fie majorată cu 25 de euro, iar până la vârsta de 18 ani cuantumul este de 256 de lei românești (peste 50 euro), iar din 1 ianuarie va crește cu aproximativ 10 euro.

De asemenea, alocațiile sunt menținute și pentru tinerii care au împlinit 18 ani și urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.