VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un cuplu, condamnat la închisoare pentru 5 alerte cu bombă false

Un tânăr de 26 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru cinci episoade infracționale (comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism), fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Prin aceeași sentință, o tânără de 18 ani a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de 2 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că inculpatul, fiind deținut în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, a orchestrat transmiterea unui telefon mobil partenerei sale, iar ulterior, prin intermediul aplicației „Messenger” i-a dat indicații acesteia, să apeleze la serviciul 112 pentru a comunica despre o alertă falsă cu bombă.

La 26.01.2023, la ora 12:18, tânăra a efectuat acest apel, și a comunicat că Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) este minată, perturbând activitatea instituției și determinând intervenirea la fața locului a specialiștilor, care, cercetând întregul perimetru al sediului, cât și incinta acestuia, substanțe sau dispozitive explozive nu au depistat.

În baza aceleiași scheme, a fost efectuate apeluri la data de 10.02.2023, 15.03.2023, 21.03.2023. 07.04.2023. Femeia a declarat că se cunoaște cu inculpatul de mai mult timp, înainte ca acesta să fie deținut. Ulterior, au început o relație. A menționat că alertele false făcute la 112, le-a efectuat de pe 5 telefoane diferite, care i-au fost transmise prin intermediul taximetriștilor. Scopul apelurilor, era de a amâna ședințele de judecată pe anumite cauze penale.

Ambii inculpați și-au recunoscut vinovăția pentru faptele de care au fost acuzați.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.