VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

145 de sportivi de performanță vor beneficia lunar de burse

145 de sportivi de performanță ce au obținut succese remarcabile în anul 2023, la Campionatele Mondiale și Europene, dar și la Universiada Mondială, vor beneficia lunar de burse. În acest sens, ministerul Educației și Cercetării (MEC) va aloca lunar circa 2,6 milioane de lei.

Bursele vor fi acordate pe tot parcursul anului curent, iar valoarea diferă între 6850 lei și 41100 lei, în funcție de performanțele obținute. În total, de burse vor beneficia 145 de sportivi și sportive: 

  • 6 Sportivi – 41 100 lei/lunar
  • 6 Sportivi – 34 250 lei/lunar
  • 14 Sportivi – 27 400 lei/lunar
  • 28 Sportivi – 20 550 lei/lunar
  • 27 Sportivi – 16 440 lei/lunar
  • 57 Sportivi – 13 700 lei/lunar
  • 7 Sportivi – 6 850 lei/lunar

Potrivit MEC, în anul curent s-a extins lista sportivilor care vor beneficia de burse. În acest context, sportivii de performanță vor primi burse lunare pentru locurile 1-16, obținute la Campionatele Mondiale, 1-12 la Campionatele Europene și locurile 1-6 la Universiadele Mondiale, care se desfășoară o dată la doi ani. 

Până în prezent, mijloacele financiare din partea statului au fost acordate doar pentru medaliile de aur, argint sau bronz  – locul I, II și III. De această prevedere au beneficiat 17 sportivi de performanță.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.