VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul vrea să completeze lista armelor și munițiilor interzise

Deputații își propun să extindă lista armelor de foc și munițiilor interzise. Un proiect de lege, propus de Ministerul de Interne, a fost examinat azi la ședința Comisiei pentru securitate națională și apărare.

Modificările legislative au fost propuse cu scopul de a preveni utilizarea neautorizată sau ilicită a armelor și pentru a asigura reglementarea eficientă a celorlalte tipuri de arme de foc.

Astfel, vor fi interzise arme automate transformate în arme semiautomate, arme cu semiautomate cu percuție centrală și țeavă scurtă ce permit lansarea a peste 21 de cartușe, arme semiautomate cu țeavă lungă ce permit lansarea a peste 11 cartușe fără încărcare. De asemenea, se vor impune interdicții pentru operațiunile cu încărcătoarele pentru armele de foc semiautomate, care pot conțin mai mult de 20 de cartușe sau mai mult de 10 cartușe în cazul armelor de foc cu țeavă lungă.

Autorii mai propun completarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă cu unele noțiuni noi, precum „muniție cu proiectile explozive”, „muniție cu proiectile incendiare” și „muniție cu proiectile perforate”.

Modificarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.