VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un contingent al Armatei Naționale va participa la operațiunea UE în Bosnia

20 de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina EUFOR ALTHEA. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost adoptat Parlament.

Contingentul țării noastre va participa în EUFOR ALTHEA în componența contingentului forțelor militare române și va executa misiuni de sprijin a păcii și de patrulare în zona de operații. Misiunea va începe din 1 octombrie 2024 și va dura 12 luni. De menționat că asigurarea logistică va fi oferită de contingentul României, întrucât, recent, Parlamentul a adoptat amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și cel de la București privind cooperarea în domeniul militar. Respectiv, o parte din cheltuieli (instruirea colectivă la predetașare, transport, cazare, hrana, tratament medical etc.) vor fi acoperite de România.

EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina a fost instituită în anul 2004 și are misiunea de menținere a unui mediu sigur și stabil, cooperând pe deplin cu forțele armate și autoritățile civile ale țării.

În prezent, în cadrul EUFOR ALTHEA sunt prezente 22 de țări.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.