VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova trece sub cod roșu de caniculă. Vor fi până la 40 de grade la umbră

De mâine, cea mai mare parte a R. Moldova intră sub avertizarea cod roșu de caniculă, care va fi valabilă până în 17 iulie. Sunt anunțate temperaturi de până la 39-40 de grade la umbră în sudul țării.

Codul roșu va fi valabil în raioanele de sud, centru și o parte din nordul R. Moldova. În raioanele Briceni, Ocnița, Edineț, Dondușeni, Drochia, Soroca și Râșcani a fost instituit codul portocaliu de caniculă.

Meteorologii susțin că noaptea temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

„Asigurați-vă că aveți întotdeauna o sticla cu apa pentru hidratare. Evitați cât de mult posibil expunerea excesivă la soare între orele 11:00 si 18:00. În timpul „orelor calde” ale zilei evitați activitățile fizice care presupun un consum mare de energie – munci fizice în gospodărie, sport”, se arată în anunțul Serviciului Hidrometeorologic.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.