VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un cont bancar de circa 7 milioane de lei, sechestrat de ARBI, într-un caz de abuz de serviciu și delapidare a averii străine

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un cont bancar în valoare de circa 7 milioane lei. Contul a fost indisponibilizat într-un caz de abuz de serviciu și delapidare a averii străine.

Serviciul de presă al CNA informează că la moment, ARBI are în examinare 189 de delegații, pe 130 de cauze penale, în privința a 306 subiecți. 

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Direcţia analitică a pornit 8 analize operaționale și una strategică. La moment, Direcția are în procedură 111 analize operaționale și strategice;

Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a primit 7 proiecte de acte normative spre expertizare, a remis autorilor 8 rapoarte de expertiză, iar 46 de proiecte de acte normative sunt în examinare, sub aspectul expertizei anticorupție;

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1103 materiale. 61 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activități de informare și sensibilizare, la care au participat peste 200 de audiențI.

De asemenea, au fost eliberate 112 caziere de integritate, iar două persoane au fost deținute în Izolatorul de urmărire penală al CNA, pe parcursul săptămânii precedente.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.