VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 435 de mii de traversări la hotarul R. Moldova în prima săptămână a lunii august

Poliția de frontieră a Republicii Moldova anunță că în perioada 01 – 07 august 2022, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 435 822 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport – 104 019 traversări.

Totodată, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 165 de evenimente cu documentarea a 177 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Astfel, au fost înregistrate 34 de încălcări ale regimului zonei de frontieră, 73 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, au fost întocmite 60 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi și depistate șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 52 de procese verbale și 85 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 360 300 lei și încasarea amenzilor de 111 225 lei.

Totodată, în decursul săptămânii precedente 144 de cetăţeni străini, dar și 80 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 435 822 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 104 019 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 62% din totalul de traversări, iar 22% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Cahul, PTF Otaci, PTF Costești și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat peste 1 680 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.