VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un alt medicament adăugat în lista preparatelor compensate

Ministerul Sănătății anunță că rivaroxabanum a fost inclus în lista medicamentelor compensate. Astfel, pacienții asigurați care au maladii cardiovasculare, fibrilație atrială cu risc sporit de accident vascular cerebral, tromboembolie venoasă profundă și embolie pulmonară, precum și cei supuși intervențiilor chirurgicale la șold și genunchi vor beneficia de rivaroxabanum compensat.

Respectiv, toate cele cinci denumiri comerciale ale medicamentului disponibile pe piață (xarelto®, rivaroxaban-BP, rivarox, rovaltro, voxaban) vor fi compensate integral pentru copiii de până la 18 ani, iar pentru adulți vor fi compensate integral rivaroxaban-BP și rovaltro, iar restul – parțial.

Decizia de includere a preparatului în lista medicamentelor compensate a fost luată în cadrul ședinței de luni, 13 martie a Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Anual, de rivaroxabanum urmează să beneficieze circa 10 mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind în jur de 10 mii de lei.

Potrivit estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru compensarea preparatului sunt necesare anual aproximativ 28,8 milioane de lei, bani prevăzuți în FAOAM.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.