VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Sturza: Israelul e gata să-l extrădeze pe Ilan Șor, doar că este nevoie de o sentință finală în Moldova

Autoritățile din Israel, țară unde se ascunde Ilan Șor, sunt gata să-l extrădeze pe politicianul fugar, însă pentru asta au nevoie de o sentință finală, lucru care ar putea să se întâmple în următoarele luni. Declarația a fost făcută de fostul premier, omul de afaceri, Ion Sturza, în cadrul unei emisiuni de la un post TV.

Fostul demnitar susține că lucrurile în dosarul lui Ilan Șor sunt atât de evidente, iar o decizie finală este așteptată și de comunitatea internațională. Ion Sturza a mai precizat că, deși mulți cred că Israelul îl protejează pe politicianul fugar, autoritățile de acolo sunt gata să-l extrădeze, însă să fie respectate toate normele juridice și să existe un dosar transmis de o instanță de judecată.

”Mulți spun că Israelul îl protejează. Nu, Israelul este gata să-l extrădeze în condițiile legii, iar asta ar însemna un dosar transmis sau o decizie finală. În acest caz, conform legislației din Israel, condamnatul are dreptul să aleagă unde vrea să-și ispășească pedeapsa, în Israel sau în Republica Moldova”, a declarat Ion Sturza.

Următoarea ședință la Curtea de Apel Chișinău în dosarul Șor urmează să aibă loc pe 12 aprilie. Politicianul, care se ascunde acum în Israel, a fost condamnat în 2017 la șapte ani de pușcărie de prima instanță, pentru că a obținut ilegal cinci miliarde de dolari de la Banca de Economii, bani pe care i-ar fi spălat prin companii off-shore. În vara anului 2019, atunci când Partidul Democrat a cedat guvernarea, Ilan Șor a fugit din Republica Moldova.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.