VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ultimul cui a fost bătut. Și Polonia a interzis mașinile înmatriculate în Rusia

Blocaj total pentru rușii care intenționează să plece în Europa cu mașinile personale. Ultima fâșie de frontieră, cea cu Polonia, prin care cetățenii ruși mai puteau ieși cu vehiculele lor va fi închisă de mâine. Astfel, accesul prin vămile din exclava rusă Kaliningrad sau prin punctele de la frontiera cu Belarus va fi restricționat pentru mașinile cu numere de înmatriculare rusești.

Amintim că în această săptămână, decizii similare au fost luate deja de Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania. Autoritățile acestor state au decis, conform unor directive europene, că vor restricționa accesul vehiculelor destinate transportării a cel mult 10 persoane.

Comisia Europeană a anunțat că, în conformitate cu pachetele de sancțiuni, adoptate până acum împotriva Moscovei, vehiculele cu numere de înmatriculare rusești ar putea fi calificate drept ”exporturi ilegale”.

„Nu contează dacă vehiculul este utilizat în scopuri private sau comerciale, atâta timp cât se încadrează în codurile vamale enumerate în anexa XXI și provine sau este exportat din Rusia”, a explicat Comisia Europeană.

Acum, cetățenii ruși care vor totuși să ajungă în Europa cu mașinile personale pot alege singura vamă terestră cu Suedia, situată după cercul polar, sau să tranziteze Caucazul, Turcia, iar, ulterior, prin Bosfor să intre în Bulgaria sau Grecia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.