VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Valeriu Pahomi: Teatrul trebuie, prin spectacolele sale, să-ți dea o hrană spirituală

Noutatea oricărui început de toamnă este faptul că majoritatea teatrelor din țară își deschid stagiunile. După ce s-au pregătit ca la carte, teatrele își așteaptă spectatorii din nou în sălile de spectacol, unele dintre puținele locuri unde cultura este în „elementul” său și e pusă în valoare cum nu se poate mai bine.

Teatrul Naţional Eugene Ionesco din Chişinău și-a deschis și el stragiunea, a 33-a la număr, cu premiera comediei „Revizorul”, de Gogol, în regia lui Petru Vutcărău. Cu ocazia deschiderii stragiunii, echipa teatrului ne-a anunțat că pregătesc pentru acest nou sezon teatral încă patru premiere. Despre suprizele pe care le pregătesc echipa de actori a  Teatrului Național Eugen Ionescu a vorbit sâmbătă, 16 septembrie, la Pulsul Basarabiei, Valeriu Pahomi, director artistic al instituției, actor, cunoscut și recunoscut pentru rolul său în calitate de Coana Chirița Bârzoi ot Bârzoienî.

„Fiecare stagiune este deosebită. Apar spectacole noi, care nu au mai fost jucate pe scena teatrului. În ultima perioadă, nu doar Teatrul Național Eugen Ionesco, dar și alte teatre de la noi, și nu doar de la noi, fac spectacole care vin să distreze publicul, comediile se „digeră” mult mai bine astăzi. Însă, teatrul nu trebuie doar să creeze euforie, teatrul trebuie, prin spectacolele sale, să pună întrebări, să găsescă, să caute și să ofere și niște răspunsuri, să-ți dea o hrană spirituală, nu doar comică. Toate spectacolele încercăm să le combinăm ca și stilictiscă, ca și tematică”, a spus Valeriu Pahomi.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.