VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/Eleonora Sâdnic: Arta este o punte care unește oameni

Eleonora Sâdnic, prezentatoare TV, muzeografă, profesoară de limbi moderne și istoria artelor, traducătoare, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Chișinău, Lucrător Eminent al Culturii din Republica Moldova, a vorbit sâmbătă, 16 septembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre cartea lansată în ajunul zilei naționale Ziua Limbii Române „Arta – expresia supremă a spiritului”.

„Arta pentru fiecare om, cine și nu ar fi, este o valoare, este o comoară. Eu am avut multe probleme în viață, multe necazuri, multe să zic așa chiar drame, și dacă nu ar fi fost arta, nu ar fi fost oamenii din domeniul artei, creației, cu care am interacționat, și dacă nu ar fi fost natura pe care o iubesc la nebunie, animalele, dar și copii mei față de care am o mare vină pentru că nu le-am atras atenția necesară, nu aș fi depășit toate obstacolele vieții. Arta mi-a menținut acel tonus, acea dragoste, acea pasiune pentru viață”, a declarat Eleonora Sîdnic.

Eleonora Sîdnic a mai spus că arta plastică, pentru care are o pasiune încă din copilărie și pe care a promovat-o în tot anii dedicați artei, este un tip de artă unde trebuie să găsești acel veșmânt care să-ți determine emoții. În opinia sa, a încerca emoții în fața unui tablou este un lucru, dar a reuși să găsești acel limbaj, acele formule adecvate să înțelegi tabloul este un alt lucru.

„Arta este o punte care unește oameni. Prin intermediul artei, am avut ocazia să cunosc atât de mulți oameni de valoare. Nu este un alt mijloc mai bun de a apropia oamenii de emoții, de spirit, decât arta. Pentru țară, arta are un rol enorm, este trist că nu s-a făcut ceea ce s-ar fi cuvenit și nici nu se face. Poate dacă guvernanții noștri ar fi fost mai des pe la teatre, prin sălile de spectacol, poate am fi avut altceva. Cultura la noi a fost și est slab apreciată”, a mai spus Eleonora Sîdnic.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.