VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Astăzi este ziua tăcerii, înaintea alegerilor locale. Cum vor fi sancționați cei care încalcă legea

Astăzi este ziua tăcerii în Republica Moldova, înainte de alegerile locale generale de duminică, 5 noiembrie. Conform prevederilor Codului electoral, sâmbătă, dar și în ziua alegerilor, agitația electorală este strict interzisă.

În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet.

Totodată, sâmbătă și duminică, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Cei care vor continua acțiuni de agitație electorală vor și sancționați cu amendă de la 2000 la 3000 de lei pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice – de la 5000 la 7500 de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.