VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE propune sancțiuni pentru cei care vor destabiliza Republica Moldova

Mesajele înalților oficiali europeni de susținere a Republicii Moldova nu contenesc. Comisarul UE pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi, susține că Bruxelles-ul pregătește o misiune civilă pentru securitatea Republicii Moldova și chiar sancțiuni pentru cei care vor destabiliza situația în țara noastră.

”Republica Moldova s-a confruntat cu pierderea unor piețe importante, inflație, încălcarea spațiului său aerian și proteste înscenate. Pregătim o misiune civilă pentru securitatea şi rezilienţa Republicii Moldova. Comisia explorează un nou regim de sancțiuni pentru indivizii care vor să destabilizeze această țară. Vreau să vă asigur că Uniunea Europeană este solidară cu Republica Moldova. Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”, se arată în mesajul lui Oliver Varhelyi transmis în cadrul dezbaterilor din Parlamentul UE cu privire la situația din Republica Moldova.

Amintim că și un grup de europarlamentari români au cerut ca țara noastră să fie ajutată, inclusiv financiar, în această perioadă dificilă, când Rusia continuă să creeze haos şi destabilizare. Oficialii cred că negocierile de aderare la blocul comunitar ar trebui să înceapă cât mai repede.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.