VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE prelungeşte până în 2026 protecţia pentru refugiaţii ucraineni

Uniunea Europeană a prelungit din nou marţi, până la data de 4 martie 2026, protecţia temporară acordată celor în jur de 4,2 milioane de refugiaţi ucraineni, informează AFP, citată de Agerpres.

UE a activat pe 4 martie 2022, în premieră, directiva privind protecţia temporară în Uniune, care le acordă beneficiarilor ucraineni un statut ce le permite să locuiască, să lucreze şi să primească ajutoare în ţările UE.

Această protecţie, care urma să expire pe 4 martie 2025, a fost prelungită cu încă un an, din cauza continuării războiului.

„Zi după zi, Rusia terorizează poporul ucrainean cu bombardamentele sale (…) Cei care au fugit de agresiune pot continua să conteze pe solidaritatea noastră”, a declarat secretarul de stat pentru azil şi migraţie al Belgiei, Nicole de Moor.

Belgia exercită până la 30 iunie preşedinţa semestrială a Consiliului UE, ce va fi preluată ulterior de Ungaria. Ţările din UE care găzduiesc cei mai mulţi refugiaţi ucraineni sunt Germania (aproape 1,2 milioane), Polonia (peste 950.000) şi Cehia (peste 350.000). Potrivit Eurostat, femeile adulte reprezintă aproape jumătate dintre beneficiarii acestei protecţii, iar minorii, în jur de o treime.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.