VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, discuție cu Olivér Várhelyi: Suntem hotărâți să creăm condiții pentru o creștere economică sustenabilă

Integrarea europeană a Republicii Moldova va contribui la crearea unei comunități europene mai sigure și mai prospere. Despre beneficiile extinderii Uniunii Europene și pașii pe care-i urmează țara noastră în acest proces au vorbit prim-ministrul Dorin Recean și Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, în cadrul unei întrevederi.

Potrivit unui comunicat remis presei, discuțiile s-au axat pe aspecte de securitate regională și consolidarea cooperării în acest domeniu, combaterea dezinformării și a amenințărilor hibride și etapele pe care țara noastră le urmează în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Premierul Dorin Recean a reconfirmat angajamentul autorităților în implementarea reformelor structurale și alinierea la standardele europene în domeniile cheie, cum ar fi justiția, drepturile omului, economia. În același timp, a fost solicitată sprijinirea și pe viitor a implementării acquis-ului comunitar, a dezvoltării infrastructurii și a procesului de reconstrucție a Ucrainei.

„Cu ajutorul politic, tehnic și financiar al partenerilor europeni am reușit să depășim șocul asupra economiei moldovenești, cauzat de războiul din țara vecină. Acum suntem hotărâți să creăm condiții pentru o creștere economică sustenabilă, pentru prosperitatea tuturor cetățenilor noștri”, a conchis prim-ministrul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.