VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE oferă Republicii Moldova patru milioane de lei pentru a reconstrui drumul de acces către Lacul Beleu

Drumul de acces către Lacul Beleu din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, va fi reconstruit cu ajutorul unei finanțări de patru milioane de lei, suma fiind oferită prin intermediul proiectului Uniunii Europene „EU4Moldova: regiuni-cheie”.

Lacul Beleu este cunoscut pentru coloniile sale de pelicani și întinderile de nuferi, fiind nucleul Rezervației Naturale „Prutul de Jos”, o destinație turistică strategică pentru regiunea de Sud a Moldovei.

Accesul spre lac se face prin traversarea străzii Nuferilor, cea mai scurtă, dar și cea mai puțin confortabilă opțiune – drum de țară care pe alocuri este surpat de ape.

În luna iunie anul curent, strada Nuferilor, care are o lungime de 600 de metri, a intrat în reparații, iar în jumătate de an artera ar trebui să devină funcțională. Va avea o lățime de șapte metri, două benzi de circulație și trotuare.

Sursa: replicamedia.md

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.