VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forțele ucrainene îi vor vâna pe soldații ruși care trag asupra centralei nucleare de la Zaporojie

Centrala nucleară din Zaporojie a devenit, în ultimul timp, un instrument de șantaj al Moscovei împotriva Europei. S-a mers până acolo, încât ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a avertizat că un accident sau o explozie la centrala de la Zaporojie din vina forțelor ucrainene, ar fi o catastrofă pentru multe regiuni și țări, inclusiv Republica Moldova, România, Bulgaria. Un oficial al ONU a calificat drept cinice declarațiile ambasadorului rus, de vreme ce Rusia a atacat Ucraina și a ocupat vaste teritorii ale acestei țări.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că forțele ucrainene se vor concentra pe eliminarea soldaților ruși care trag asupra centralei nucleare din Zaporojie, scrie news.yam.md, citând moldova.europalibera.org.

„Fiecare soldat rus care fie trage în centrală, fie trage folosind centrala ca acoperire, trebuie să înțeleagă că devine o țintă specială pentru agenții noștri de informații, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră”, a declarat Zelenski în discursul său din seara zilei de 13 august.

Situația de la centrală neliniștește Națiunile Unite și Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA). Agenția de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a avertizat, în dimineața zilei de 13 august, cu privire la noi „provocări” rusești în jurul centralei, în timp ce primarul orașului în care se află centrala a declarat că orașul a fost supus unor noi bombardamente rusești.

Rusia contestă aceste afirmații, susținând că, de fapt, forțele ucrainene au tras nouă obuze de artilerie în zona din apropierea uzinei.

Pe câmpul de luptă, Ministerul rus al Apărării a afirmat pe 13 august că a preluat controlul deplin în localitatea Piski, în apropierea orașului Donețk, în timp ce comandamentul militar ucrainean a declarat că în sat continuă „luptele aprige”.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.