VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ortodocșii de rit vechi au intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului este  numit în popor şi Postul Sfintei Marii care durează până pe 28 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului.

Este un post aspru, de două săptămâni. Dezlegare la peşte şi vin se face doar la un singur praznic, pe 19 august, când este marcată Schimbarea la faţă a Mântuitorului. În rest, în zilele de luni, miercuri şi vineri nu se consumă untdelemn.

Biserica le dezleagă postul copiilor, gravidelor, persoanelor bolnave în măsura în care să-şi menţină puterile şi sănătatea trupului. Totodată, creştinii sunt îndemnaţi să se abţină de la petreceri, să frecventeze slujbele şi să se împărtăşească cu sfintele daruri. Enoriaşii se pot împărtăşi din prima duminică.

În fiecare an, Postul Sfintei Marii are o dată fixă şi durează două săptămâni, de pe 14 august până pe 28 august, şi este premergător sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, praznic numit în popor Sfânta Marie Mare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.