VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE lansează un apel de granturi pentru artiști și profesioniști în domeniul culturii

Proiectul EU4Culture lansează apelul de granturi de mobilitate pentru artiști și profesioniști din domeniul culturii din Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Belarus. Oportunitatea vizează sprijinirea dezvoltării lor profesionale prin stimularea dialogului intercultural și a schimbului de cunoștințe.

Cu ajutorul granturilor de mobilitate, artiștii și profesioniștii din domeniul cultural pot să-și dezvolte experiențele prin intermediul stagiilor, vizitelor de studiu, conferințelor și altor activități relevante peste hotare.

Persoanele cu vârsta de 18 ani sau mai mult din cele patru state sunt eligibili să aplice pentru grantul de mobilitate. Oferta include patru tipuri de mobilitate, iar sumele variază între 1000 și 5000 de euro.

Proiectele de mobilitate selectate pot fi implementate între 1 aprilie și 30 septembrie 2024 în statele membre ale UE și țările partenere ale UE. Pentru a participa în cadrul grantului de mobilitate EU4Culture, este necesară depunerea unui plan de acțiune și a unui buget pentru mobilitate internațională, prin intermediul Portalului de Aplicații Goethe (GAP). Termenul limită de depunere a dosarelor este 16 februarie 2024.

EU4Culture este un proiect de patru ani finanțat de UE pentru a sprijini sectorul cultural și creativ, cu un accent special pe orașele non-capitală din țările Parteneriatului Estic. Proiectul este implementat de Goethe-Institut (lider), Centrele Cehe, Institutul Cultural Danez și Institut Français de Géorgie. De la înființare, EU4Culture a lansat cu succes patru apeluri de granturi de mobilitate, sprijinind 295 de persoane. Apel pentru granturi de mobilitate sprijinite de UE pentru artiști și profesioniști din domeniul culturii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.