VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Flashmob în fața Primăriei Chișinău: Cerem bani pentru grupe cu program prelungit!

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul municipal Chișinău a organizat un flashmob în fața clădirii Primăriei Chișinău în cadrul căruia a solicitat ca să fie asigurată finanțarea pentru grupele cu program prelungit ale claselor primare din Chișinău. Participanții la protest au venit cu numeroase pancarte și au scandat „Vrem grupe cu program prelungit!ˮ, „Vrem copii în siguranță!ˮ.

Consilierul PAS din CMC, Zinaida Popa, a spus că reprezentanții PAS din Consiliul municipal Chișinău sunt solidari cu părinții care vor fi nevoiți să-și lase singuri copiii acasă. Potrivit consilierului, această acțiune înseamnă „insecuritatea pentru circa 40 de mii de copiiˮ.

„Bugetul municipal a fost suplinit cu circa 4 miliarde de lei din partea bugetului național, cu plus o sută de milioane de lei mai mult conform parametrilor anului trecut. Dacă anul trecut s-au identificat bani pentru grupele cu program prelungit, astăzi avem și mai multe oportunități pentru acest lucruˮ, a spus Zinaida Popa, citată de IPN.

Un alt consilier municipal, Galina Comendant, a solicitat ca să fie convocată încă o dată ședința Consiliului municipal Chișinău pentru a aproba bugetul municipal și a găsi bani pentru grupele prelungite.

Consilierul municipal, Lilia Scutar, a spus că este imposibil ca un minor să rămână acasă fără supraveghere.

„Cerem Guvernului și conducerii PAS să nu vină cu proteste, dar să ofere finanțare pentru crearea grupelor cu program prelungit pentru toată țara, inclusiv Chișinău. Toate Administrațiile Publice Locale își doresc acest lucru, dar fără finanțare de la buget este complicat ca Primăriile să supraviețuiască cu bănuții pe care îi oferiți voiˮ, a menționat primarul general, Ion Ceban.

Edilul a precizat că Primăria Chișinău nu închide grupele, dar le lasă să activeze la dorința profesorilor și părinților, așa cum se făcea și până acum în Chișinău.

În anul de studii 2023-2024, în clasele cu regim prelungit au fost înscriși 38679 de elevi, organizați în 1114 grupe din 124 de instituții educaționale, primare și secundare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.