VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAEIE a emis alertă de călătorie în Suedia și Finlanda: Sunt așteptate temperaturi de până la -40°C

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis alertă de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova în Suedia și Finlanda din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Potrivit MAEIE, în unele zone sunt așteptate precipitații semnificative, până la 25 cm de zăpadă și temperaturi scăzute de până la -40 °C.

Autoritățile din Finlanda și Suedia au emis avertisment urmare a scăderii temperaturii în anumite regiuni. Institutul suedez de meteorologie a emis avertisment de vreme rea pentru regiunile Skåne și Blekinge. Institutul Meteorologic Finlandez, din cauza condițiilor meteo nefavorabile a emis cod portocaliu pe tot teritoriul țării. Sunt așteptate precipitații semnificative, până la 25 cm de zăpadă și temperaturi scăzute de până la – 40 °C. În aceste condiții meteorologice sunt posibile întârzieri în traficul cu transportul public, anularea curselor, blocarea și închiderea traseelor .
Alerta este valabilă pentru perioada 3 – 6 ianuarie 2024
”, se arată în comunicatul remis de MAEIE.

În acest context, cetățenii sunt îndemnați să verifice avertizările meteorologice, înainte de a-și planifica călătoriile și disponibilitatea rutelor alternative de deplasare.

Cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot contacta Ambasada la numărul de telefon +46769423423 sau la adresa de e-mail stockholm@mfa.gov.md”, mai anunță sursa citată.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.