VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

UE a aprobat a doua tranșă de 1 mld. de euro pentru achiziționarea de muniții și rachete pentru Ucraina

Consiliul UE a aprobat astăzi a doua tranșă de un miliard de euro pentru achiziția de muniții și rachete pentru Ucraina. Fondurile sunt oferite în cadrul Facilității europene pentru Pace. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă publicat pe pagina oficială a Consiliului European.  

”Fondurile vor contribui în continuare la consolidarea capacităților și rezilienței Ucrainei de a-și apăra independența, suveranitatea și integritatea teritorială și de a proteja populația civilă împotriva agresiunii militare din partea Rusiei. Măsura de asistență va finanța furnizarea către Forțele Armate ucrainene a cartușelor de artilerie de calibrul 155 mm și, la cerere, de rachete care vor fi achiziționate în comun de statele membre UE”, se arată în comunicatul instituției europene.

Împreună cu pachetele anterioare de sprijin militar, măsura de asistență adoptată astăzi aduce contribuția totală a UE pentru Ucraina în cadrul EPF la 5,6 miliarde de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.