VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Reacția Partidului Șor la decizia CC: Analizăm posibilitatea de a ne adresa la CEDO

Partidul „Șor” a venit cu o reacție, după ce Curtea Constituțională (CC) a respins ca fiind inadmisibilă sesizarea deputaților Partidului Șor, prin care aceștia au contestat decizia Parlamentului din 27 aprilie cu privire la mandatul de deputat a lui Ilan Șor și au solicitat controlul constituționalității hotărârii Parlamentului privind declararea vacanței unui mandat de deputat.

Partidul se declară mirați de viteza cu care magistrații Curții Constituționale au declarat inadmisibilă sesizarea lor și anunță că analizează posibilitatea de a se adresa la CEDO.

Din textul deciziei, reiese că Înalta Curte a examinat cazul în fond, revizuind din mers propria jurisprudență legată de încetarea mandatului de deputat. Cu regret, argumentele noastre bazate pe Constituție și jurisprudența internațională nu au fost luate în calcul. În condițiile capturării instituțiilor statului, inclusiv a Curții Constituționale, conduse de fostul avocat al Maiei Sandu și fostul membru al Biroului permanent al PAS, am anticipat o astfel de decizie. Noi nu cedăm și vom contesta acest abuz și ilegalitate pe toate căile legale care au mai rămas. De asemenea, analizăm posibilitatea de a ne adresa la CEDO în acest caz. Suntem convinși că se va face dreptate, indiferent de cât timp va dura acest proces”, se arată în comunicatul remis.

Reamintim că Partidul Politic „ȘOR” a contestat la 3 mai, la Curtea Constituțională încetarea mandatului de deputat al fugarului Ilan Șor. Reprezentanții formațiunii consideră ilegală și abuzivă decizia din 27 aprilie a Parlamentului prin care Ilan Șor a fost lăsat fără mandatul de deputat și cer Înaltei Curți să o suspende. Detalii aici 

Reprezentanții Partidului „Șor” au mai solicitat Curții să nu valideze următorul deputat de pe lista formațiunii, până la examinarea sesizării.

Pe 27 aprilie, majoritatea parlamentară a PAS a decis să-l lipsească pe Ilan Șor de mandatul de deputat. La baza acesteia, a stat hotărârea Curții de Apel Chișinău, prin care Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de detenție, în dosarul „frauda bancară”. Detalii aici

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.