VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova intenționează să impună restricții temporare pentru cerealele ucrainene

Republica Moldova intenționează să impună restricții temporare pentru cerealele ucrainene. Despre aceasta a anunțat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks.

Discuțiile s-au focusat pe provocările, prioritățile și viziunea comună în planul fortificării afacerilor agricole din țara noastră. Am comunicat diplomatului despre intenția MAIA de a aplica temporar măsuri identice cu cele ale UE (în unele state comunitare), privind importul de cereale și semințe oleaginoase originare din Ucraina”, anunță Bolea.

Totodată, ministrul l-a informat pe Jānis Mažeik că MAIA pregătește un set de măsuri în scopul păstrării unei poziții competitive a sectorului agricol.

Din discuțiile constante cu agricultorii, am identificat că cea mai mare problemă cu care se confruntă este costul de producere. Ceea ce ne dorim este să reducem costurile de producție. În acest sens, din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vom rambursa acciza la motorina utilizată. De asemenea, intenționăm să subvenționăm costul produselor de uz fitosanitar şi al fertilizanţilor. Identificarea surselor suplimentare pentru dezvoltarea sectorului rămâne a fi o preocupare fundamentală pentru noi în această perioadă”, a mai scris Bolea.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.