VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina va primi din partea Franței noi rachete și vehicule blindate

Franța va trimite Ucrainei noi rachete sol-aer și vehicule blindate vechi. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Paris, Sebastien Lecornu. Demnitarul a declarat că președintele Emmanuel Macron i-a cerut să conceapă un „nou pachet de ajutor” pentru a sprijini Kievul să se apere împotriva invaziei Rusiei, transmite caleaeuropeana.ro.

„Pentru a ține o linie de front atât de lungă, armata ucraineană are nevoie, de exemplu, de vehiculele noastre blindate – acest lucru este absolut esențial pentru mobilitatea trupelor și face parte din cererile Ucrainei”, a declarat Sebastien Lecornu.

Întrebat câte vehicule va furniza Franța, Lecornu a spus: ”Vorbim de câteva sute pentru 2024 și începutul anului 2025”.

El a spus că Franța va furniza, de asemenea, un ”nou lot de rachete Aster 30” Ucrainei.

”De asemenea, dezvoltăm muniții operate de la distanță într-un interval de timp foarte scurt, pentru a fi livrate ucrainenilor încă din această vară”, a declarat demnitarul francez.

La mijlocul lunii martie, cancelarul german Olaf Scholz, președintele francez Emmanuel Macron și premierul polonez Donald Tusk au anunţat că Germania, Franța şi Polonia au convenit să cumpere de pe piaţa internaţională arme care să fie livrate Ucrainei şi să ajute de asemenea această ţară în războiul cu Rusia prin crearea unei noi coaliţii pentru a-i furniza rachete cu rază lungă de acţiune.

Livrarea aceasta de arme vine pe fondul acuzațiilor, în special din partea Germaniei, că Parisul nu depune eforturi substanțiale în a asigura sprijinul militar de care are nevoie Ucraina. Oficialii germani și-au exprimat public frustrarea cu privire la asistența pe care Franța o asigură Kievului. Cancelarul german Olaf Scholz a cerut în repetate rânduri un audit al contribuțiilor naționale, în contextul discuțiilor privind modul de calibrare a unui fond UE pentru a rambursa fondurile către țările care au asigurat donații militare Ucrainei.

Rusia a continuat duminică să lovească infrastructura energetică a Ucrainei. Duminică, un atac cu rachete rusești în regiunea Lvov, în vestul Ucrainei, a ucis un om, în timp ce un alt om a murit într-un atac în nord-estul țării, a relatat Associated Press.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât nouă din cele 11 drone de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopții, precum și nouă din cele 14 rachete de croazieră.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.