VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Militarii moldoveni încep un nou exercițiu cu colegi din România și SUA, pe poligoanele din R. Moldova

Timp de aproape trei săptămâni, pe poligoanele Armatei Naționale va fi organizat Exercițiul internațional „JCET 2024”, acolo unde vor participa și militari din România și Statele Unite.

Antrenamentele vor avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 1-19 aprilie. Exercițiul are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale din R. Moldova, române, americane, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. Totodată, la ediția din acest an vor participa și reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și ai Detașamentului cu destinație specială „Pantera”.

Conform scenariului, militarii vor executa paraşutări, trageri de luptă avansate pe timp de zi și noapte, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.

„Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

În contextul desfășurării exercițiului „JCET 2024”, tehnica militară se va deplasa în perioada vizată din unități la poligoanele Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.