VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina oricum va intra în NATO, susține categoric secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat azi că Ucraina va intra, în cele din urmă, în NATO și că sprijinul Alianței pentru Kiev rămâne unul „solid”, informează Reuters.

„Ucraina va deveni membru al NATO. Scopul nostru este să construim o punte de legătură care să facă posibilă această aderare”, a declarat Blinken în cadrul unei conferințe de la Bruxelles.

Declarația lui Blinken a fost făcută în contextul unei ceremonii organizate la Bruxelles în care s-au sărbătorit 75 de ani de la înființarea NATO. Cu această ocazie, Jens Stoltenberg a vorbit despre nevoia ca SUA și Europa să rămână împreună, pentru că așa „suntem mai puternici și mai în siguranță”. La ceremonia de la Bruxelles, România a fost reprezentată de ministrul de Externe Luminița Odobescu. Ceremonia aniversară pentru marcarea a 75 de ani de la crearea Alianţei Nord-Atlantice s-a desfăşurat în piaţa centrală a noului sediu al Alianţei, acompaniată de muzica orchestrelor Forţelor Aeriene Regale Belgiene şi Marinei Regale Olandeze, şi a fost precedată de o depunere de coroane de flori în memoria celor căzuţi în misiuni NATO.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.