VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ucraina nu va mai exporta energie electrică către R. Moldova: Anunțul companiei Ukrenergo

Compania ucraineană „Ukrenergo” nu va mai exporta energie electrică spre alte țări, inclusiv R. Moldova.

Într-un comunicat remis presei, compania subliniază că măsura a fost luată din cauza bombardamentelor rusești care au dus la deteriorarea sistemului energetic ucrainean.

Importul și exportul de energie electrică nu se efectuează în prezent. Lipsa exporturilor de energie electrică din Ucraina este legată de necesitatea de a acoperi nevoile de consum intern ale țării și de a asigura rezerve pentru orele de seară de consum maxim”, subliniază compania.

Menționăm că în luna aprilie, Ucraina a reluat exportul de energie electrică către Europa, după o pauză de şase luni.

Pentru luna mai, Energocom a cumpărat 92% din energia necesară de la Centrala de la Cuciurgan din regiunea transnistreană, iar restul din Ucraina.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.