VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina este furioasă după ce Rusia a preluat președinția Consiliului de Securitate al ONU

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că este absurd că Rusia a preluat președinția rotativă a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, adăugând că acest lucru arată „falimentul total al instituției”, relatează Reuters.

„Din păcate, avem… știri evident absurde și distructive…, statul terorist conduce Consiliul de Securitate”, după ce, cu o zi înainte, „forțele Rusiei au ucis un copil – un băiat de cinci luni, pe nume Danilo, în Avdiivka”, a transmis Zelenski în mesajul de sâmbătă seara.

„Este greu de imaginat ceva care să demonstreze mai mult falimentul total al unor astfel de instituții”, a spus el, descriind situația drept „absurdă și distructivă”.

Kremlinul a declarat vineri că plănuiește să „își exercite toate drepturile” în acest rol.

Rusia a preluat pe 1 aprilie, pentru o lună, președinția prin rotație a Consiliului de Securitate al ONU, din care face parte ca membru permanent, cu drept de veto, alături de China, Franța, Marea Britanie și SUA.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a numit președinția rusă a Consiliului de Securitate o „palmă pe față a comunității internaționale”. Ucraina a cerut încă din decembrie eliminarea Rusiei din Consiliu, pe motiv că aceasta ocupă, de fapt, locul care fusese alocat Uniunii Sovietice.

SUA au explicat că nu există nicio modalitate legală de a exclude Rusia din Consiliul de Securitate sau din Organizația Națiunilor Unite.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.