VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu va efectua o vizită oficială la Vilnius. Ce întrevederi va avea

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială în Republica Lituania, în perioada 3-5 aprilie 2023, la invitația omologului său de la Vilnius. Șeful legislativului se va întâlni cu conducerea Lituaniei – Președintele țării, Gitanas Nausėda, Președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen, și Prim-ministrul Ingrida Šimonytė, informează Legislativul.

Conform Parlamentului, la Vilnius, cei doi președinți de Parlament, Igor Grosu și Viktorija Čmilyté-Nielsen, vor susține o conferință de presă.

Agenda vizitei include discuții cu președinții comisilor parlamentare afaceri europene, afaceri externe, securitate națională și apărare, precum și cu deputații din Grupul de prietenie cu Republica Moldova al Seimasului Lituaniei. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va avea întrevederi cu viceministrul Apărării Naționale, Greta Monika Tučkute, precum și cu reprezentanții companiei internaționale în domeniul energiei regenerabile „Green genius”.

Tradițional, în agenda vizitei este inclusă o întâlnire a Președintelui Parlamentului cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Lituania.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Vilnius fac parte deputații Ion Babici, Președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, și Vitali Gavrouc, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.