VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina acuză Rusia că a distrus 270.000 de tone de cereale într-o lună, în bombardamentele asupra depozitelor din porturi

Bombardamentele ruse repetate asupra porturilor maritime şi fluviale ale Ucrainei au distrus 270.000 de tone de cereale într-o lună, a declarat miercuri ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

„În total, 270.000 de tone de cereale au fost distruse într-o lună de atacuri împotriva porturilor”, a scris ministrul ucrainean pe Facebook, denunţând bombardamente „împotriva ţărilor Africii şi Asiei, care deja duc lipsă de hrană”.

Aceste bombardamente ruse de amploare – în număr de opt, potrivit ministrului – au început după ce Rusia s-a retras în iulie dintr-un acord ce permitea Ucrainei să îşi exporte producţia agricolă, esenţială pentru securitatea alimentară mondială. În timpul nopţii, armata rusă a întreprins un nou bombardament împotriva portului Izmail situat la Dunăre, care se varsă în Marea Neagră, unde forţele Moscovei sunt puternic prezente, potrivit digi24.ro.

„13.000 de tone de cereale au fost distruse” în acest nou atac, a deplâns Kubrakov.

„Mai multe terminale cerealiere şi depozite private au fost distruse, precum şi infrastructuri pentru transportul de marfă”, a detaliat ministrul, potrivit EFE.

Marţi, Rusia a afirmat că a „distrus” două nave militare ucrainene în Marea Neagră, în cele mai recente ciocniri maritime după ce Moscova s-a retras la mijlocul lui iulie din acordul privind exportul de cereale ucrainene.

Săptămâna trecută, Kievul a organizat un culoar maritim pentru „Joseph Schulte”, o navă cargo care de atunci a ajuns în Turcia, în pofida ameninţărilor ruse de a viza toate navele ce vor pleca sau sosi în porturile aflate sub controlul Kievului. Înainte de aceasta, pe 13 august, Rusia a tras tiruri de somaţie împotriva unui cargo ce se îndrepta spre portul Izmail.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.