VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina a expediat cel mai mare convoi de nave de cereale de până acum în cadrul acordului mediat de ONU

Ucraina a anunțat că a expediat cel mai mare convoi al său de nave cu cereale de până acum în cadrul unui acord mediat de ONU, transmite REUTERS, citat de Rador.

Anunțul a fost făcut după ce 13 nave au plecat duminică din porturile sale, transportând 282.500 de tone de produse agricole către piețele externe. Mărfurile, având destinații către opt țări, au fost încărcate în porturile Mării Negre, din Odesa, Chornomorsk și Pivdennyi.

Porturile au fost complet blocate de invazia Rusiei, până la un acord convenit la 22 iulie, mediat de Națiunile Unite și Turcia. Optzeci și șase de nave au plecat de atunci din porturile ucrainene în cadrul acordului, transportând două milioane de tone de produse agricole către 19 țări, a anunțat Ministerul Infrastructurii ucrainene printr-un comunicat pe Facebook.

Acordul a fost încheiat după ce accesul Ucrainei la principala sa rută de export prin Marea Neagră a fost întrerupt după ce Rusia a invadat și blocat porturile Ucrainei, provocând astfel o creștere a prețurilor la alimente la nivel mondial și îngrijorări de penurie în Africa și Orientul Mijlociu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.