VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a convocat în ședință Consiliului Suprem de Securitate

Obstacolele în calea efectuării procesului de justiție,dar și măsurile care pot fi întreprinse pentru creșterea gradului de credibilitate a actului de justiție și a creșterii vitezei de examinare a dosarelor de corupție – sunt câteva dintre subiectele discutate de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

„Am împărtășit cu membrii CSS și cu șefii instituțiilor, care trebuie să asigure justiția, să combată corupția, îngrijorările cetățenilor și în special percepția în legătură cu unele dosare că sunt politizate. De asemenea, am discutat fenomenul scurgerii de informații care accentuează neîncrederea oamenilor în anchetă, dăunează anchetei și probează că există corupție totuși în rândul acestor membri care se ocupă de anchetă. Am discutat elaborarea unui mecanism mai strict de responsabilizare în ceea ce privește aceste scurgeri și alte încălcări”,a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai adăugat că există îngrijorăricu privire la modul în care se desfășoară anchetele de către procurori, dar și referitor la sistemul judecătoresc, deoarece Procurorul General a prezentat raportul pe mai multe dosare, ce au fost finalizate și au fost trimise în instanțele de judecată, iar de la instanța de judceată nu s-a mai auzit nimic.

„Am solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să vină cu o soluție pentru dosarele de corupție mare, indiferent dacă asta înseamnă crearea unei instanțe specializate sau a unor complete specializate. Așteptăm soluții până la sfârșitul acestei luni”, a mai spus Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.