VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Moldovagaz: Pentru luna septembrie tariful la gaz ar trebui să fie de 36 de lei

În prezent tariful real pentru consumatori la gazele naturale ar trebuie să fie de 36 de lei. O spune președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

”Dacă vorbim de luna septembrie, tariful ar trebui să fie de 36 de lei pentru că prețul de achiziție este 1.882 de dolari pentru mia de metri cubi. Luând în considerație că în luna octombrie, când intrăm în perioada de iarnă, se schimbă formula de calcul care este prevăzută în contract, cred că adresarea către ANRE va fi după data de 15 septembrie”, a precizat Vadim Ceban în cadrul unui interviu pentru Moldova 1.

Totodată, șeful Moldovagaz a subliniat că urmează să solicite majorarea tarifului la 29 de lei pentru un metru cub de gaze naturale.

”Vom solicita 29 de lei și vom vedea care va fi decizia ANRE. La moment noi acumulăm datorii considerabile și respectiv urmează să le compensăm, astfel încât să avem surse de achitare pentru consumul gazelor către furnizorul principal. Nu este dorința noastră ca să majorăm tarifele cu orice scop, principalul este să avem posibilitatea să ne onorăm obligațiunile noastre contractuale”, a mai declarat Ceban.

Reamintim că de la 1 octombrie, în conformitate cu termenii contractuali dintre SA „Moldovagaz” și gigantul rus „Gazprom” se va modifica formula de calcul a costului gazelor naturale: 70% din preț se va forma în funcție de costul produse petroliere (motorina și păcură) și 30% pe baza cotațiilor bursiere.

Menționăm că ANRE a stabilit că de la 1 august un metru cub de gaze va costa aproximativ 23 de lei.

Citește și: Oficial: În luna septembrie R. Moldova va cumpăra gaz cu 1.882 de dolari pentru mia de metri cubi

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.