VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei persoane, între care și un inspector de la AST, reținute de CNA și procurori într-un dosar de corupție

Un inspector din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) și două persoane intermediare fac obiectul unei anchete, desfășurate de CNA și procurorii anticorupție. Urmărirea a fost inițiată de organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), în temeiul unei bănuieli rezonabile privind coruperea pasivă.

Potrivit CNA, în conformitate cu materialele, administrate în cadrul procesului penal, rezultă că, începând cu luna iulie 2022 şi până în prezent, un inspector din cadrul AST ar fi pretins și primit 4 500 de euro pentru a semna procesul verbal de recepție finală a unui bloc locativ din or.Ialoveni, fără respectarea exigențelor esențiale. Banii ar fi fost primiți de la beneficiarul imobilului, printr-un intermediar, ambii fiind cercetați penal în dosarul de corupere.

În această dimineață, Centrul Național Anticorupție a desfășurat percheziții, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora. Beneficiarul blocului de locuit, intermediarul și inspectorul AST au fost reținuți pentru 72 de ore.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.