VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Anul de studii în regiunea transnistreană va începe din 5 septembrie: Motivul

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 anul de studii în regiunea transnistreană va începe din 5 septembrie.

Potrivit presei din regiune, profesorii vor fi obligați să poarte măști de protecție și să respecte măsurile de dezinfecție. Această măsură a fost eliminată însă pentru elevi.

Totodată, autoritățile din Transnistria au decis că școlarii nu vor merge din clasă în clasă. Profesorii vor veni însăși în sălile de studii.

Menționăm că în primăvară era o altă regulă, dimineața elevii veneau la școală la ore diferite, astfel încât să nu fie aglomerație. Acum această măsură a fost anulată.

Totodată, dacă cineva se infectează de coronavirus, profesor sau elev, clasa va studia la distanță timp de 10 zile.

Reamintim că Codul Galben de pericol terorist a fost prelungit în regiunea transnistreană până pe 6 septembrie. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.