VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei funcționari de la Agenția Supraveghere Tehnică și un agent economic, reținuți

Trei funcționari publici de la Direcția Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și un agent economic au fost reținuți în urma unor percheziții. Ei sunt cercetați penal de CNA și procurorii anticorupție în mai multe dosare pornite pe fapte de trafic de influență și corupere pasivă. Aceștia sunt bănuiți că, acționând în complicitate, ar fi pus la cale o schemă de eliberare ilegală a actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, e vorba despre șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul direcției, inginerul întreprinderii municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din municipiul Bălți și un agent economic.

Aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procesele verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora. În cadrul măsurilor speciale de investigații, au fost documentate mai multe episoade în care factori de decizie și angajați ai Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord ar fi semnat procese verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume bănești ce variau între 5 mii și 15 mii de lei.

În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 13 percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele mai multor figuranți pe dosar, printre care funcționari de la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord, Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din municipiul Bălți și la un agent economic. Au fost ridicate 300 de mii de lei și 3 200 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și documente perfectate pe bunuri imobile, telefoane mobile, calculatoare, notebook-uri, suporturi electronice (hard disk, stick, CD-uri, flash-card).

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.