VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grăbiți-vă! Aveți trei luni pentru a vă debarasa de echipamentele electrice și electronice învechite

Campania ”Marea Debarasare” a fost relansată cu scopul de a soluționa problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), precum și a celor de baterii, acumulatori auto și staționar cu gel (DBA) de la instituţiile şi companiile din sectorul public şi privat.

Campania ”Marea Debarasare” va dura 3 luni și este adresată instituțiilor de stat şi companiilor private care au în stoc deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Organizatorii își propun să sporească gradul de reciclare/valorificare a resurselor materiale și de a intensifica eforturile celor implicaţi în procesul de colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice în vederea gestionării ecoraţionale a acestora.

În cadrul campaniei ”Marea Debarasare” instituțiilor de stat şi agenților economici va fi oferit un preț de achiziție pentru deșeurilor de echipamente electrice și electronice de 1000 lei per tonă, dar a deșeurilor de baterii și acumulatori  de 13 500 lei per tonă.

DEEE înseamnă toate echipamentele electrice și electronice ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză: frigider, fier de călcat, mașină de spălat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.