VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei candidați pentru CSM, la primele audieri în fața deputaților

Candidații din partea societății civile pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun, Tatiana Ceaglic și Alexandru Postica, care au trecut de evaluarea Comisiei Pre-Vetting, sunt așteptați luni la Comisia juridică a Parlamentului.

În cadrul ședinței, care va avea loc de dimineață, cei trei candidați urmează să participe la proba interviului organizată de deputații comisiei. La mijlocul lunii martie, Comisia Pre-Vetting a încheiat audierea candidaților non-judecători la funcții în CSM, rămași concurs. Din cei 12 candidați la audieri au participat șapte persoane.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat că CSM va deveni funcțional până la mijlocul lunii aprilie. Parlamentul urmează să numească membrii non-judecători care au trecut evaluarea comisiei de pre-vetting. ”Membrii numiți vor crea CSM, care va funcționa indiferent de ce vor judecătorii”, a precizat Maia Sandu. Declarația a fost făcută în legătură cu blocajele create de către magistrați, care la Adunarea Generală a Judecătorilor urma să aleagă membrii CSM, lucru care nu s-a întâmplat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.