VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Traseul Soroca-Otaci va fi reparat în anul 2023. Lilia Dabija: La moment se desfășoară procedura de achiziție a lucrărilor

Traseul Chișinău-Soroca urmează să intre în reparație în perioada ce urmează. Despre aceasta a anunțat ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

Potrivit ministrei reparația acestui traseu se va face din banii contractați de la donatori – BERD, BEI și Banca Mondială.

”Ne-am îngrijit la minister să atragem asistență externă pentru a demara alte proiecte de anvergură. Aici avem cele 600 de milioane de euro deja contractate de la 3 donatori – BERD, BEI și Banca Mondială. Unul dintre aceste obiective este traseul de peste 90 de kilometri de la Soroca, Arionești, Otaci, unde avem deja finanțarea semnată de la BERD și unde la moment se desfășoară procedura de achiziție a lucrărilor deja, pentru că proiectul a fost finalizat, a fost acceptat de finanțatori, urmează ca, conform procedurilor băncii, stabilite de bancă să fie identificat antreprenorul și să demareze aceste lucrări sub supravegherea strictă a companiei de supervizare. Este foarte important, pentru că ASD perfectează nu doar contractul cu antreprenorul care nemijlocit realizează această lucrare, dar și cu o companie de supervizare, aceasta din urmă fiind selectată la fel conform procedurilor de achiziție publică”, a precizat Lilia Dabija.

Totodată, ministra a subliniat că în anul trecut au fost reabilitate 300 kilometri de drumuri, din acești 300, 43,1 kilometri sunt drumuri noi.

Vorbesc aici de ocolirea orașului Comrat, vorbesc aici de drumul de ocolire Porumbrei-Cimișlia, vorbesc de drumul reabilitat, primul sector de 6,5 kilometri ai centurii municipiului Chișinău, un sector foarte așteptat de majoritatea dintre noi, cei care ne confruntăm cu traficul destul de intens și pentru acest sector ne-am îngrijit pe parcursul acestui an să demarăm lucrările pentru următorul segment, al doilea și al treilea, vorbesc aici de drumul R6, un drum foarte important, Chișinău-Orhei-Bălți, care este al treilea ca intensitate a circulației din Republica Moldova, vorbesc aici de R16, drumul spre Sculeni și multe alte obiective reabilitate din contul Fondului rutier, dar și nemijlocit al asistenței externe. Ne propunem să mergem în același ritm și pe parcursul anului 2023, avem de finalizat ultimul coridor din cele unde am obținut suport financiar din partea Băncii Mondiale. Când zic „coridoare”, sunt acele drumuri regionale care leagă, cel puțin, 4 localități ale unuia și aceluiași raion, ale uneia și aceleași autorități administrative, care sunt selectate iarăși după cele mai prioritizate criterii – intensitatea circulației, proximitatea de obiectivele de menire socială și, după cum spuneam, coridorul 10, cel care leagă satele Ignăței și Peciște urmează să fie reabilitat până la finele acestui an și să demarăm alte proiecte noi”, a punctat Dabija.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.