VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Trafic reorganizat pe o arteră importantă a Capitalei

Încă o arteră principală din Capitală va avea o bandă destinată exclusiv troleibuzelor și autobuzelor. Este vorba de viaductul ce face legătura dintre sectoarele Centru și Botanica, acolo unde este marcată o bandă specială pentru transportul public, în ambele direcții. Pentru celelalte vehicule, circulația va fi efectuată pe trei benzi.

Potrivit autorităților municipale, noul marcaj a fost aplicat, după ce, timp de câteva săptămâni, viaductul a fost supus unor lucrări de reabilitare, inclusiv de asfaltare cu strat de bitum a întregii părți carosabile.  

Benzile speciale pentru transportul public din Chișinău au început să fie marcate din 2020. Acestea au drept scop să faciliteze circulația troleibuzelor și autobuzelor, prin excluderea ambuteiajelor, și transportarea pasagerilor în timp util.

Primele benzi au fost marcate pe străzile Al. Pușkin, Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase, Grigore Vieru, Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Renașterii Naționale și Bogdan Voievod. De asemenea, acestea urmează să apară și pe Gheorghe Asachi, Alba Iulia, Iuri Gagarin, Constantin Negruzzi, Ciuflea, Vasile Alecsandri, Alecu Russo și Mircea cel Bătrân.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.