VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Toate grădinițele din Capitală au fost conectate la agentul termic

Toate cele 129 de instituții educaționale timpurii din Capitală sunt conectate la sursa centralizată de agent termic și majoritatea celor din suburbii. Despre aceasta anunță Primăria Capitalei într-un comunicat remis presei.

Totodată, sursa citată subliniază că în ceea ce privește instituțiile de învățământ general, conectarea va fi dispusă odată cu parvenirea solicitărilor din partea managerilor școlari.

”Referitor la instituțiile medicale, sunt conectate unitățile care necesită în special acest lucru: maternitățile și secțiile pediatrice, iar în anumite spitale sunt utilizate surse alternative de încălzire”, subliniază Primăria.

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, a informat că toate grădinițele din capitală sunt conectate la termie, iar 2 unități de profil utilizează surse alternative de încălzire.

Cât privește IET din suburbii, din cele 25 de unități, 20 sunt conectate la termie. În prezent mai rămân neconectate: Grădinița nr. 1 din or. Trușeni, (unde urmează a fi definitivat și semnat contractul cu operatorul „Chișinău – Gaz”). Respectiv, în săptămâna curentă urmează să fie asigurată conectarea. Totodată, IET nr. 2 din or. Durlești urmează să fie conectată odată cu consumatorii blocurilor de locuințe din preajmă (unde sunt folosite surse alternative de încălzire).

Și în suburbiile sectorului Ciocana mai sunt 3 IET neconectate: grădinițele nr. 1 și nr. 2 din comuna Bubuieci, unde există o avariere pe traseu care va fi remediată, respectiv conectarea va avea loc în săptămâna curentă. Cât privește IET nr. 144, temperatura în grupe este de 22-23 grade Celsius și va fi conectată la necesitate, unitatea dispunând de cazangerie autonomă”, a anunțat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi.

Totodată, sursa citată a subliniat că de luni elevii au revenit din vacanța de toamnă.

”Cât privește instituțiile medicale municipale, agentul termic este livrat până la sursa de consum, deși nu toate unitățile sunt conectate deocamdată la căldură, pentru că temperaturile ambientale și cele din încăperi sunt confortabile”, a declarat Boris Gîlca, șef al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială.

Potrivit responsabilului, acum beneficiază de termie maternitatea și blocul pediatric din incinta Spitalului Clinic Municipal „Gh. Paladi”.

În celelalte instituții, inclusiv pediatrice sunt utilizate surse alternative de încălzire, pentru confortul pacienților, deși crește consumul de energie electrică. Responsabilii promit conectarea agentului termic imediat ce vremea se va răci.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.