VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Iluminatul stradal în capitală nu va mai fi deconectat în orele de vârf

În Chișinău iluminatul stradal nu va mai fi deconectat în orele de vârf, așa cum s-a recomandat pentru a economisi energia electrică. Despre aceasta anunță primarul capitalei, Ion Ceban, potrivit căruia, economiile nu pot fi făcute pe seama sănătății și a siguranței cetățenilor.

Potrivit primarului general, pentru fiecare zi de conectare cu o oră mai târziu și deconectarea cu o oră mai devreme a iluminatului stradal, pentru a reduce consumul de energie electrică a fost economisită suma de circa 15 mii de lei zilnic.

„Nu am de gând să economisesc pe sănătatea oamenilor și pe siguranța oamenilor. (...) Deci, stimați nacialniși dominatori, toți laoaltă de acolo de sus care nu ieșiți din fotoliile moi și nici din Chișinău, nu avem nevoie de a economisi 15 mii de lei pe zi într-o capitală cu circa 1 milion de locuitori deoarece voi tot faceți isterică, dar de fapt nu explicați oamenilor că a fost semnat contractul cu România”, a declarat Ion Ceban.

Primarul capitalei susține că din cauza deconectării mai devreme a iluminatului public și a beznei din capitală, atât pietoni cât și șoferi, nu sunt în siguranță.

„Cred că nu mai este oportuna deconectarea iluminatului stradal seara, fiindcă riscul sporit al accidentelor, siguranța oamenilor este cu mult mai prioritară. Costul de 15.000 lei per zi nu poate fi comparat cu viața sau sănătatea unui om”, a scris Ion Ceban pe pagina personală de Facebook.

Menționăm că la data de 26 octombrie, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a decis ca luminatul public din oraș să fie deconectat cu o oră mai devreme dimineața - 06:00 și să fie conectat cu o oră mai târziu seara - ora 20:00.

Citește și: Primăria Chișinău reduce cu două ore iluminatul public pe timp de noapte

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.