VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Primăria Chișinău reduce cu două ore iluminatul public pe timp de noapte

Primarul general, Ion Ceban a anunțat că a fost luată decizia de conectare cu o oră mai târziu și deconectarea cu o oră mai devreme a iluminatului stradal, ca măsură pentru a reduce consumul de energie electrică. Potrivit primarului, subdiviziunile Primăriei Chișinău pregăteasc planul de eficientizare energetică, care va fi ajustat conform cerințelor impuse și prezentate de Guvern.

De asemenea, municipalitatea a decis deconectarea oricăror instalații care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor.

Referitor la deconectările energiei electrice pe străzi, în parcuri și curți de bloc pe un termen mai lung, Ion Ceban susține că se va discuta la ședinta CSE unde vor fi analizate riscurile, astfel încât să nu fie în detrimentul siguranței cetățenilor.

Potrivit primarului general, iluminatul decorativ a fost deconectat de municipalitate, excepție fac cele care sunt direct legate de iluminatul stradal, iar cât privește iluminatul decorativ la unii agenți economici, primăria va solicita prin decizia CSE ca agenții economici să le deconecteze.

Menționăm că începând de luni, 24 octombrie, din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei și a reducerii volumelor de gaz de către Gazprom, țara noastră se confruntă cu un deficit de energie electrică.

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu, a declarat că în R. Moldova există în continuare riscul de „deconectări masive” de la rețeaua de energie electrică, din cauza deficitului de energie electrică care se atestă în special, între orele 07:00 - 11:00 și 18:00 - 23:00.

Autoritățile au îndemnat cetățenii să economisească la maximum energia electrică, în special, în intervalul orelor 07:00 și 23:00 pentru a evita deconectările.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.